fotokaart laatste omnibusrit Lichtenvoorde

laatste ominbusrit in 1907. De foto is genomen op de Markt bij de Kei.

Reacties

  1. Er staat wel een heel verhaal op de site van European Library over foto met diligence op de markt Lichtenvoorde, alleen lijkt het erop dat er een andere foto wordt beschreven.

  2. post van vroeger schreef:

    dit gaat waarschijnlijk inderdaad over een andere kaart. Maar waarschijnlijk is die wel op dezelfde dag gemaakt. Dus de informatie is daarom zeker interessant. Misschien is er nog iemand die de bewuste kaart bezit, zodat die kan worden vergeleken? We zouden ook heel graag de personen die op de kaart van Postvanvroeger staat benoemen. Waarschijnlijk staan enkele personen op beide foto’s.

  3. Jan te Paske schreef:

    Ja, toevallig ben ik in het bezit van een kaart, waarbij de man uiterst rechts, bij het paard staat, de anderen hebben een iets andere houding. Waarschijnlijk beide foto’s vlot achter elkaar gemaakt.

  4. E.J.A. Heusinkveld schreef:

    De Geldersch-Westfaalsche Stoomtram-Maatschappij opende haar lijn station Lichtenvoorde-Groenlo – Lichtenvoorde – Varsseveld – Terborg – Zeddam op 24 maart 1908.De laatste rit van de omnibus zal de dag daarvoor geweest zijn, dus op 23 maart 1908..

Geef een reactie

Abonneren?

Vul uw e-mailadres in en blijf op de hoogte van de laatst geplaatste ansichten. Plaatst 'Post van Vroeger' een nieuwe ansicht op de website, dan ontvangt u een bericht per e-mail.