onbekende fotokaart “hier is het ongeregelde schoenenpaleis”. Welke plaats? 180133

schoenenpaleis

onbekende fotokaart “hier is het ongeregelde schoenenpaleis”. Welke plaats? 180133

oude ansichten te koop gevraagd

Oude ansichtkaarten en oude foto’s zijn geld waard. Heeft U uit een erfenis oude prentbriefkaarten verworven en wilt u deze oude ansichtkaarten verkopen voor een goede prijs? Neem dan contact op met ons per email of bel 06-10012225. Wij zijn al meer dan 25 jaar gepassioneerd ansichtkaartenverzamelaars en hebben ruime ervaring in het taxeren van oude ansichten. Alle oude kaarten hebben onze interesse. Zowel Nederlandse als buitenlandse. Maar ook fantasiekaarten en thematische kaarten. Daarnaast hebben wij grote interesse in fotoalbums en oude foto’s. Ook die kunnen een hoge waarde hebben.

U kunt ons bezoeken, maar wij komen ook graag bij u thuis voor een vrijblijvend bod.

Stuur een mailtje naar edwin@postvanvroeger.nl

Reacties

  1. Annemiek Van Rixel schreef:

    Is dit niet ergens in Amsterdam? Onderstaande adressen opgezocht, maar daar herken ik het pand niet.

    //onsamsterdam.nl/de-schoenenpaleizen-van-gerard-loogman-in-de-kalverstraat

    In 1932 kwam er in de Kalverstraat maar één winkel in aanmerking om hun aandacht te trekken. De schoenenwinkel in kwestie moet de kleurige en helder verlichte zaak van de Amsterdamse firma Presburg zijn geweest op Kalverstraat 167-169. De door Loogman ontworpen winkel was daar met enig rumoer geopend in april 1927.

    Tot de eerste klanten van de katholieke architect behoorde het Joodse schoenenbedrijf Presburg, opgericht door winkelier Salomon Presburg (1864-?) uit de Uilenburgerstraat in Amsterdam. Volgens de kaarten van de burgerlijke stand was hij aanvankelijk melkslijter. Zijn eerste schoenenwinkel onder eigen naam opende hij in 1909 op Oude Doelenstraat 6. Later vertelde hij dat hij in die tijd met ‘figuranten’ werkte: om de beperkte voorraad voor het winkelende publiek te maskeren, vulde hij de lege schappen op met lege dozen. Zijn zonen Abraham (geboren in 1892) en Joseph (1897) werkten bij hem in de zaak, net als de man van zijn dochter Schoontje, Haskel (Henry) Swaab. Al gauw opende hij in de Eerste Oosterparkstraat op nummer 184 een tweede winkel. De zaak presenteerde zich als een “ongeregelden Schoenwinkel” die “HALF VOOR NIET” verkocht, en adverteerde vooral met “reuzenuitverkopen”.

Geef een reactie

Abonneren?

Vul uw e-mailadres in en blijf op de hoogte van de laatst geplaatste ansichten. Plaatst 'Post van Vroeger' een nieuwe ansicht op de website, dan ontvangt u een bericht per e-mail.