Opgelost: dhr. Roemaat uit Lichtenvoorde bij cafe C.van Ooijen en veemarkt

onbekende fotokaart

Onbekend: dhr. Roemaat uit Lichtenvoorde bij cafe C.van Ooijen en veemarkt
Wie weet op welke veemarkt? Doetinchem? Of misschien Lichtenvoorde zelf?

Wie weet waar cafe Wed. C. van Ooijen was? (Er staat nog een naam boven)

Scan

Scan 1

Reacties

  1. Post van Vroeger schreef:

    naar aanleiding van een reactie van Jan te Paske blijkt er inderdaad een cafe van Ooijen in Lichtenvoorde te zijn geweest bij de veemarkt! Dat cafe is er nog! Op de website (www.tapperijvanooijen.nl) staat bij historie:

    Rond 1900 kocht de familie Van Ooijen het huidige café op van de familie Venderbosch. Het was een koffiehuis voor de veemarkt die toen nog wekelijks in Lichtenvoorde plaats vond. De veemarkt verdween, maar Tapperij Van Ooijen bleef. Inmiddels is het het oudste nog bestaande café van Lichtenvoorde. Het café is nu in handen van de derde generatie Van Ooijen. Van een koffiehuis veranderde het in een bruine kroeg. Al sinds 1922 verkeert tapperij van Ooijen in dezelfde staat. Zodra u binnen komt lijkt het wel of de tijd sinds toen stil gestaan heeft. De open haard brand er nog, aan de wand vindt u oude documenten en foto’s en aan het plafond hangt een oude tuba.

Geef een reactie

Abonneren?

Vul uw e-mailadres in en blijf op de hoogte van de laatst geplaatste ansichten. Plaatst 'Post van Vroeger' een nieuwe ansicht op de website, dan ontvangt u een bericht per e-mail.