OPGELOSTE fotokaart: militairen op Ameland in 1914 (170106)

OPGELOSTE fotokaart: militairen op Ameland in 1914 (170106)

OPGELOSTE fotokaart: militairen op Ameland in 1914 (170106)

“De foto toont militairen van het marinedetachement op Ameland. In 1914 kwam op Ameland een gewapende defensiesloep, een detachement mariniers van 50 man en landweer-kustwachtdetachementen. De foto staat ook in het boek ‘Ver van het front? Friesland en de Friezen in de Eerste Wereldoorlog’.
Commandant van de troepen is kapitein Yssel de Schepper.
Op de zeemijn staat: ‘Voorheen was ik krachtig, voorheen was ik machtig/De schrik voor iedereen/Door woeste golven op het strand geworpen/Thans speelt men om mij heen. “
met dank aan Nykle Dijkstra.

 

 

oude ansichtkaarten te koop gevraagd

Oude ansichtkaarten en oude foto’s zijn geld waard. Heeft U uit een erfenis oude prentbriefkaarten verworven en wilt u deze oude ansichtkaarten verkopen voor een goede prijs? Neem dan contact op met ons per email of bel 06-10012225. Wij zijn al meer dan 25 jaar gepassioneerd ansichtkaartenverzamelaars en hebben ruime ervaring in het taxeren van oude ansichten. Alle oude kaarten hebben onze interesse. Zowel Nederlandse als buitenlandse. Maar ook fantasiekaarten en thematische kaarten. Daarnaast hebben wij grote interesse in fotoalbums en oude foto’s. Ook die kunnen een hoge waarde hebben.

U kunt ons bezoeken, maar wij komen ook graag bij u thuis voor een vrijblijvend bod.

Stuur een mailtje naar edwin@postvanvroeger.nl

Geef een reactie

Abonneren?

Vul uw e-mailadres in en blijf op de hoogte van de laatst geplaatste ansichten. Plaatst 'Post van Vroeger' een nieuwe ansicht op de website, dan ontvangt u een bericht per e-mail.